Reţeaua de socializare Snapchat, foarte populară în rândul tinerilor, l-a acuzat miercuri pe Donald Trump de incitare la violenţă rasială şi a anunţat că nu va mai promova mesajele acestuia pe pagina Discover, a anunţat un purtător de cuvânt al reţelei.

Mesajele preşedintelui american rămân totuşi vizibile pentru abonaţi în contul său şi apar atunci când un utilizator efectuează o căutare specifică.

”Nu vom amplifica voci care incită la violenţă rasială şi nedreptate, promovându-le gratuit pe Discover”, fluxul de informaţii al reţelei, unde utilizatorii pot găsi ştiri, recomandări şi publicaţii din mass-media sau ale unor personalităţi cunoscute, a indicat reţeaua de socializare.

Snapchat se alătură astfel reţelei Twitter, care a provocat indignarea preşedintelui Statelor Unite săptămâna trecută, postând avertismente asupra mesajelor pe care acesta le transmite celor peste 81 de milioane de abonaţi. Cele două reţele au ales însă să nu-l interzică total pe Donald Trump.

„Violenţa rasială şi nedreptatea nu îşi au locul în societate şi suntem solidari cu toţi cei care caută pace, dragoste, egalitate şi dreptate în America”, subliniază Snapchat.

Acest anunţ – ca cel al Twitter- survine în timp ce sute de mii de oameni demonstrează de mai bine de o săptămână în SUA – uneori violent – împotriva violenţelor poliţiei împotriva minorităţilor şi în special a populaţiei de culoare, cel mai recent caz fiind uciderea afro-americanului George Floyd de către un poliţist alb.

158 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =