Caută
Close this search box.

STARE DE URGENŢĂ decisă peste noapte. Se aplică în zonele cu infecții mărite, inclusiv din capitală

coronavirus

Autorităţile au ridicat treptat a carantina în ultimele două luni, dar cu toate acestea, după o scădere a cazurilor de COVID-19 între jumătatea lunii aprilie şi mijlocul lunii mai, oficialii au raportat din nou o creştere constantă. Anunţul a fost făcut de The Guardian și reflectă situația din Uzbekistan.

Uzbekistan a impus stare de urgenţă peste noapte în unele părţi ale ţării, inclusiv în capitala Taşhkent, pentru a diminua o nouă posibilă creştere a infecţiilor cu noul coronavirus, precizează The Guardian.

Noile restricţii vor viza locuitorii din zonele „roşii” şi „galbene” considerate cu risc mai mare. Acestora le este interzis să părăsească locuinţele între orele 23:00 şi 7:00, cu excepţia situaţiilor de urgenţă medicale, a declarat astăzi guvernul. Centrele comerciale şi pieţele mari vor fi, de asemenea, închise la sfârşit de săptămână în toată ţara.

Uzbekistan şi-a împărţit teritoriul în zone verzi, galbene şi roşii în funcţie de rata noilor cazuri de COVID-19. Oficialii din Taşhkent au anunţat că oraşul aparţine în mare parte zonei „galbene”, cu unele cartiere roşii. Ţara cu 34 de milioane de oameni a confirmat 8.298 de cazuri de coronavirus, şi 24 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri