Caută
Close this search box.

Tinerii sunt extrem de periculoși. S-au descoperit vinovații răspândirii coronavirusului

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta în România, iar medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” susține că tinerii sunt extrem de periculoși, deoarece ei răspândesc cu ușurință coronavirusul.

Astfel, în cadrul unui interviu, el a explicat că e normal să avem numeroși tineri infectați cu noul coronavirus, întrucât ei se plimbă cel mai mult.

„E logic să fie mai mulți tineri infectați pentru că ei practic circulă mult la nivelul României, merg în diverse zone, mare, munte, vin în contact. Din păcate, uneori nu respectă aceste reguli de prevenție, dar când să ne punem întrebarea câți dintre ei fac aceste forme severe, răspunsul este că în continuare cei mai mulți dintre ei au forme ușoare sau cel mult forme medii”, a spus medicul.

De ce nu respectă românii măsurile care îi pot feri de îmbolnăvire? Explicația unui specialist în comunicare: „Este vorba de educație”

Pe de altă parte, Adrian Marinescu atrage atenția că sunt destule cazuri în care tinerii dezvoltă forme grave de Covid-19.

„Sunt acei tineri care erau aparent sănătoși dar care de fapt au probleme de sănătate, asta se întâmplă în România, în Statele Unite. E un tipar, tânărul supraponderal, chiar obez, care probabil are un diabet zaharat nedescoperit, are boli cardiovasculare având un sindrom metabolic. Plecând de la acest stil de viață nesănătos, dezvoltă complicații respiratorii și aflăm pe parcursul internării, vorbim de un diabet zaharat despre care nu știam”, a precizat medicul infecționist

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri