Caută
Close this search box.

Academia SRi refuză trimiterea documentelor cerute de CNATDCU, pentru plagiatul lui Bogdan Licu

Bogdan Licu

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” și Ministerul Educației se contrazic atunci când răspund la întrebarea dacă verificarea tezei lui Bogdan Licu, procurorul general adjunct al României, este suspendată sau nu. Timpul trece însă, iar ANIMV nu trimite documentele la verificare pentru că există un proces.

În plus, în timpul corespondenței a două dintre instituțiile de mai sus, titlul tezei lui Licu a fost scris complet greșit, motiv de eroare materială ce putea duce la o tergiversare și mai lungă a analizei.

Unul dintre cei mai puternici procurori din România beneficiază de un șir de decizii suspecte luate de instituții abilitate să discearnă dacă a plagiat sau nu în teza de doctorat.

În luna mai, analiza lucrării a fost suspendată, fiind invocată derularea unui proces aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, dosar în care Licu cere să i se aprobe renunțarea la titlu. Informația legată de suspendare fusese furnizată de coordonatorul Secretariatului Tehnic al CNATDCU, Ion Ciucă, pe data de 12 mai.

În mail-ul lui Ciucă către G4Media, în cc, fuseseră trecuți doi dintre șefii CNATDCU, Ioan Aurel Pop și Horia Iovu, iar aceștia nu au avut nimic de obiectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri