Caută
Close this search box.

Băsescu sparge piața. ”Vin la Primărie”!

traian băsescu

Vă mai amintiți acel slogan din iunie 2000, cu care Traian Băsescu a apărut în ultima clipă în alegerile pentru Primăria Capitalei? Sigur, acum situația nu mai e nici pe departe aceeași, Băsescu având între timp două mandate de președinte pe care unii, nu puțini, le consideră dezastruoase. Dar alții nu…

Ei bine, fostul președinte al României Traian Băsescu anunță ACUM în ce condiții va candida pentru Primăria Capitalei și precizează care „este singurul antidot” împotriva Gabrielei Firea.

Liderul PMP susține că ia în calcul să candideze pentru șefia Capitalei doar în condițiile în care nu se va forma o alianță opoziției de dreapta al cărui reprezentat să candideze împotriva Gabrielei Firea, acesta fiind „singurul candidat” prin care aceasta ar putea fi învinsă, potrivit realitatea.net.

Traian Băsescu, pregătit să candideze pentru Primăria Capitalei
„Obiectivul nostru este să se realizeze o alianță de dreapta care să câștige alegerile la București. Nu mă refer doar sa îl susținem toți pe Nicușor Dan, ci la o alianță completă, cu liste comune la Consiliul General și la sectoare”, susține Traian Băsescu.

„Singurul antidot la doamna Firea”

Fostul președinte consideră că o alianță de dreapta „este singurul antidot la doamna Firea”.

„Eu am promovat ideea cu Nicușor Dan drept candidat unic. La masa negocierilor, vor să îl susțină, dar nu vor alianță. Acest lucru nu se poate. Dacă nu se realizează alianța de dreapta, una dintre opțiunile PMP este candidatura mea”, anunță liderul PMP.

„Dacă se reușește o alianță a opoziției la București, nu o voi împiedica. Dacă nu, va trebui să-mi ajut partidul”, mai precizează acesta.

Nicușor Dan, candidatul la Primăria Capitalei din partea Dreptei, conduce în cel mai recent sondaj de opinie, surclasând-o pe rivala sa Gabriela Firea. Sondajul realizat în perioada 20-26 iunie de INSCOP Research, la comanda PNL, arată că Nicușor Dan ar fi votat de 54,5% dintre respondenții care au spus că merg la urne, în timp ce actualul Primar General al Capitalei ar fi votat de 45,6% din respondenți.

1.120 de persoane care au drept de vot la alegerile locale din București au răspuns la sondajul comandat de PNL și realizat la finalul lui iunie.

Bucureștenii au avut de răspuns la întrebarea: „Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE, respectiv Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP – cu care dintre ei ați vota?”. Iar răspunsurile au fost în favoarea lui Nicușor Dan care este în fața Gabrielei Firea cu 9 procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri