Caută
Close this search box.

Care sunt joburle ce vor dipărea în următorul sfert de secol

Peste 10% dintre locurile de muncă actuale vor fi automatizate în următorul deceniu. Avertismentul vine din partea unei companii americane de tehnologie care precizează că printre joburile care vor dispărea în următorii 25 de ani se numără contabilii, lucrătorii agricoli şi chiar muncitorii în Construcţii.

La mare căutare vor fi însă analiştii în securitate cibernetică, designerii de avatari robotici, inginerii biomedicali și cei genetici. Argumentul angajatorilor este acela că roboţii sunt mai productivi decât oamenii, nu vor concediu şi nu îşi dau demisia.

Meserii precum „creator de realitate virtuală și augmentată” ori „designer avatari robotici” par acum de domeniul SF. Însă astfel de profesii vor lua locul joburilor clasice în următorii 10 ani, iar oamenii nu vor avea altceva de făcut decât să se adapteze cerinţelor impuse de piaţa muncii. Ciprian a absolvit Facultatea de Inginerie mecanică şi Mecatronică din cadrul Politehnicii din Bucureşti.

Ciprian Zamfir, absolvent Inginerie mecanica și Mecatronică: Eu învăț să fac roboței care merg pe un circuit. Putem programa acei roboței să facă ceea ce vrem noi. Știu să coordonez oameni, spirit de echipă și cred că doar un inginer are aceste abilități, a spus el Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri