Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestorul şef de poliţie Bogdan Despescu.

Scopul întâlnirii este analiza măsurilor de gestionare a pandemiei. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă e aşteptat să decidă zonele unde terasele şi cluburile se vor închide la ora 23.00.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 30 iulie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Discuţia vine în condiţiile în care preşedintele a catalogat situaţia ca fiind extrem de gravă.

”Este, după părerea mea, un moment critic, iar măsurile de protejare a populaţiei, în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri zilnice de infectare, sunt extrem de importante acum. Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a epidemiei”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă zilnic, de mai bine de o săptămână, peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce specialiştii au anunţat în repetate rânduri că în municipiul Bucureşti, dar şi în unele zone din ţară, situaţia locurilor de Terapie Intensivă destinate pacienţilor cu coronavirus este problematică.

Din cauza faptului că de opt săptămâni numărul de îmbolnăviri creşte constant, autorităţile au impus noi măsuri, între acestea fiind purtarea măştii de protecţie în locuri deschise, dacă este aglomeraţie, dar şi închiderea teraselor şi a cluburilor la ora 23.00.

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat că locurile şi intervalele orare în care masca este obligatorie în spaţii de schise vor fi stabilite de către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiilor de Sănătate Publică, în timp ce închiderea teraselor şi a altor localuri se va dispune de către CNSU.

”Urmează să aibă loc o şedinţă CNSU unde vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial – administrative unde se va aplica restricţie de orar de lucru sau activitate a unor amplasamente şi acest lucru va avea loc cel mai probabil mâine”, a anunţat Arafat.

Arafat a precizat că închiderea teraselor la ora 23.00 nu se va dispune pentru întreaga ţară, ci doar pentru acele judeţe sau zone – cum ar fi cele turistice – unde sunt aglomerări mari de persoane şi riscul epidemiologic este ridicat.

177 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =