Caută
Close this search box.

Peste 60 de persoane au plecat din centrul de carantină al Primăriei Bucureşti, după decizia CCR

aurelian bădulescu

65 dintre cele aproape 100 de persoane internate în centrul de carantină al Primăriei Capitalei au plecat acasă la cerere, a anunțat sâmbătă viceprimarul Aurelian Bădulescu.

„Toate persoanele au decis să pună în aplicare ce a decis Curtea Constituțională, că ordinul de ministru care impune izolarea și carantina este neconstituțional. Au luat decizia să plece acasă. Autoritățile nu mai au nici un control”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu sâmbătă, la Digi24.

Cei 65 ajunseseră în carantină după ce au încălcat măsura izolării la domiciliu, impusă prin ordinul ministrului Sănătății.

Înainte de a fi declarat neconstituțional, ordinul prevedea că persoanele care încalcă izolarea la domiciliu sunt duse în carantină și iau de început perioada de 14 zile pentru a elimina orice risc de răspândire a virusului.

„După publicarea deciziei CCR, au decis să meargă la domiciliu, să continue izolarea acolo. Nu sunt catalogați ca simptomatici”, a mai precizat Bădulescu, care a adăugat că cei 65 fuseseră introduși în izolare pentru că veneau din zone de risc.

„Majoritatea lor erau în primele 3-4 zile de carantină, doar câțiva ajunseseră la o săptămână”.

În centrul de carantină au mai rămas 30 de persoane care continuă izolarea de 14 zile, printre care se află membri ai lotului de Haltere, cetățeni americani, olandezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri