Cu două zile înainte ca legea să intre în vigoare, un cunoscut și experimentat medic oftalmolog spune este de nepermis ca asimptomaticii să fie “internaţi cu forţa”

Astfel, medicul Monica Pop continuă să fie revoltată – și nu e singura – de legea carantinării și izolării, act care a fost adoptat de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Dr. Pop spune că astfel de decizii se iau în doar în cazul persoanelor agresive, cu afecțiuni psihice vizibile, care pun în pericol viața celor din jur.

Critici foarte dure dure pentru legea carantinării: ”Este permisă internarea cu forța doar a psihopaților”

După reacțiile sale critice din ultimele săptămâni legate de mai multe decizii ale autorităților, medicul Monica Pop atacă dur și legea carantinării și a izolării, care marți va intra în efect pe teritoriul României.

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală afirmă că guvernanții au făcut o “greșeală majoră de strategie faţă de români”, prin elaborarea legii privind carantina şi izolarea. Aceasta nu se ferește de comparațiile dure când vorbește de legea votată de Senat.

”Este permisă internarea cu forţa exclusiv psihopaţilor, cei cu psihopatie agresivă care pun în pericol viaţa celor din jur. În rest, sub nicio formă nu se poate permite internarea cu forţa. Mi se pare de nepermis”, a declarat dr. Monica Pop la România TV.

Dr. Pop cere atacarea legii la CCR
În opinia medicului din Capitală, dacă legea va fi contestată la Curtea Constituțională a României, sunt șanse mari ca judecătorii de acolo să o considere neconstituțională.

“Mergeam la spital şi nu vedeam un om pe stradă, deci oamenii au înţeles şi ascultat. De ce să nu avem încredere în ei?

Pe urmă, au început să asculte mai puţin pentru că s-au spus lucruri controversate despre acelaşi lucru – să poarte mască, ba să nu poarte. OMS a spus să se poarte, pe urmă că nu. Tot felul de lucruri care azi sunt spuse într-un fel şi mâine într-altul”, a mai afirmat dr. Monica Pop la postul de știri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.