Caută
Close this search box.

Varujan Vosganian îl numeşte pe Covid-19 ghiaur şi susţine că acesta este vlăguit

varujan vosganian

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a lansat o sumedenie de afirmaţii halucinante despre epidemia de coronavirus, susţinând printre altele că „virusul e mai vlăguit” şi că „asimptomaticii nu transmit virusul”.

El a fost pus la punct de europarlamentarul Dragoş Pîslaru, care a spus că declaraţiile lui Vosganian sunt la limita „legislaţiei penale, în zădărnicirea actului de a trata pandemia”.

„În primul rând, cred că ar trebui, totuşi, epidemiologii să ne explice ce se întâmplă. E simplu să dai vina pe populaţie. Dar eu nu cred că romanii se comporta cu totul altfel decât se comportă italienii, francezii, spaniolii, mai ales că în ţările alea au fost şi mişcări de protest.

Nu cred că plajele româneşti arată altfel decât plajele din Grecia, unde avem sub 30 de cazuri pe zi şi un singur deces în ultima săptămână. Mie mi se pare că e o soluţie confortabilă să dai vina pe romani. Eu cred că romanii au fost destul de disciplinaţi în starea de urgenţă şi-n starea de alertă.

Adică în România n-au fost proteste publice, n-au fost îndemnuri la rezistenţă civică şi nu ştiu să existe vreun parlamentar care să îndemne la încălcarea legii. Cred că focarele din spitale şi din căminele de bătrâni nu au fost corect stăpânite şi poate că asta este unul din argumente.

Dincolo de asta, trebuie să vedem cum evoluează. Nu ştiu, eu îmi păstrez speranţa că au fost ultimele zvâcniri ale ghiaurului, cum se spunea în filmul Mihai Viteazu”, a declarat Vosganian.

El a recunoscut că sunt oameni care nu menţin distanţa fizică recomandată şi care nu poartă mască, dar spune că asta se datorează şi faptului că în perioada stării de urgenţă masca nu a fost obligatorie.

„În plus, unii au sentimentul, privind în jur şi nevăzând efectele virusului şi aerul care are zimţi, că totul e o fantasmagorie la televizor. Nu este. Sunt cazuri reale, sunt oameni care suferă din asta, dar, după opinia mea, este disproporţionata descrierea virusului.

Virusul, după opinia mea, nu are o capacitate atât de puternică de răspândire, ca dovadă că cea mai mare parte a celor infectaţi sunt asimptomatici. Observaţi că la 555 de cazuri, avem aproape acelaşi număr la AŢI, a crescut numai cu şase persoane, deci e limpede că virusul e mai vlăguit, dincolo de faptul că cei testaţi sunt mai mulţi şi apar mai multe teste pozitive”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri