Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat, joi seară, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a aprobat un program naţional destinat studenţilor, în valoare de 30 de milioane de euro, care, în funcţie de solicitări, poate ajunge la 150 de milioane de euro.

Marcel Boloş a afirmat că programul destinat studenţilor îşi propune crearea a 4.500 de locuri de muncă.

“Este un apel de proiecte pentru care depunerea cererilor de finanţare va avea loc începând cu data de 15 iulie 2020. Valoarea programului naţional este de 30 de milioane de euro şi în funcţie de solicitări, prin mecanismul de supracontractare, valoarea poate să ajungă la 150 de milioane de euro.

Este vorba de susţinerea antreprenoriatului studenţesc, este vorba de un număr aproximativ de 4.500 de locuri de muncă, care se vor crea prin susţinerea acestui program naţional şi de trei forme de sprijin financiar pe care urmează să le asigurăm”, a explicat Marcel Boloş, potrivit News.ro.

“Pe de o parte este vorba de acordarea de granturi pentru studenţi cu valoarea minimă de 40.000 de euro pentru două locuri de muncă create, urmând ca valoarea grantului să poate creşte până la 100.000 de euro pentru un număr de maximum cinci locuri de muncă create în afacerile pe care le propun pentru finanţare.

O a doua formă de sprijin, tot în cadrul proiectului, este legată de asigurarea unei burse sociale pe o perioadă de şase luni, perioadă în care studenţii deprind şi se formează în ceea ce priveşte abilităţile antreprenoriale, în care beneficiază de o bursă de 650 de lei pe lună şi apoi, o dată cu demersurile pe care le fac pentru afacerea pe care urmează să o finanţeze, pentru locurile de muncă nou create vor putea beneficia pe o perioadă de un an de zile de 2.250 de lei pe lună”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

El a precizat că o altă măsură aprobată de Guvern se referă la tichetele de masă electronice pentru aproximativ 260.000 de pensionari.

“O treia măsură este cea care a fost aprobată pentru persoanele vârstnice. Este vorba despre tichetele de masă electronice pentru un număr de aproximativ 260.000 de pensionari. Pentru persoanele vârstnice condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească sunt cele legate de vârstă.

Persoanele vârstnice de peste 75 de ani urmează să beneficieze de această schemă de sprijin cu condiţia ca să aibă o pensie socială de 704 lei, aşa cum astăzi avem cuprins în reglementările legale în vigoare”, a mai spus Boloş.

Valoarea lunară a unui tichet este de 180 lei/persoană, iar de acest ajutor vor beneficia aproximativ 290.000 de bătrâni, alături de celelalte categorii vulnerabile.

217 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =