Mișcare (din nou) inspirată a ministrului Vela. Fostul purtător de cuvânt al Poliției Române, comisarul șef Christian Ciocan, înlocuit cu opt ani în urmă după unele neînțelegeri cu o cunoscută jurnalistă dar și mai multe polițiste pe care le avea în subordine, a fost împuternicit să conducă, în calitate de director, Unitatea de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne.

Fost purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, Christian Ciocan ajunsese, în urmă cu mai bine de zece ani, un adevărat polițist vedetă, nelipsit de la evenimentele mondene importante. Cu timpul, acesta a ajuns, însă, să fie fotografiat în ipostaze și anturaje considerate de unii a fi nepotrivite. În presă au apărut atunci știri legate de o colecție de chiloți pe care Cătălin Botezatu i-a dedicat-o lui Christian Ciocan, dar și fotografii în care polițistul apărea cu felii de castraveți pe ochi sau din toiul unor petreceri cu vedete.

În paralel cu viața mondenă, Christian Ciocan a reușit să ajungă, din poziția de purtător de cuvânt și șef al structurii de presă a Poliției Capitalei, în funcția de șef al Serviciului de Presă al Poliției Române.

Era anul 2012, când o cunoscută jurnalistă a reclamat la ministrul de interne de atunci, Traian Igaș, că șeful structurii de presă a IGPR ar fi hărțuit-o sexual. Tânăra a spus că polițistul ar fi sunat-o în toiul nopții și ar fi întrebat-o, printre altele, dacă este singură în pat și cu ce este îmbrăcată. Nu s-a pututu divedi niciodată acest lucru. Iar dacă o femeie se supără pe un bărbat este pentru că acesta i-ar fi făcut ceva sau, dimpotrivă, pentru că nu i-a făcut nimic…

Ca într-o coaliție a femeilor, mai multe polițiste care lucrau în subordinea lui, la Serviciul de Presă, au descris cu lux de amănunte ce ar fi pățit, zic ele, aproape zilnic, la locul de muncă. Dar nu păreau să fie chiar foarte supărate! Ca urmare, cum era inevitabil, Christian Ciocan a fost finalmente demis și pus la dispoziție.

Aproximativ șase luni mai târziu, acesta a trecut în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, care l-a ținut departe de ochii presei, iar singurele sale apariții publice erau atunci când angajații acestei structuri ieșeau pe teren pentru munca preventivă, în care copiii erau învățați cum să iasă în oraș în siguranță, iar părinții lor cum să-și securizeze locuințele împotriva hoților.

Ținut departe de mass media, Ciocan a avut câteva tentative de revenire, după ce, potrivit unor surse din Poliție, ar fi încercat să negocieze cu fostul ministru Carmen Dan, pentru funcția de șef al Direcției de Informare și Relații Publice a MAI.

A fost purtător de cuvânt pentru asociația lui Gabriel Oprea

Ipoteticele greșeli din trecut au cântărit, însă, greu, iar Carmen Dan – ca să dea satisfacție femeilor din subordine – a preferat să-l ocolească. Între timp, aceasta a mai fost și purtător de cuvânt al Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, organizație înființată de Gabriel Oprea în perioada în care ocupa scaunul de Ministru al Apărării Naționale (MApN).

Cu două luni în urmă, Christian Ciocan a fost împuternicit direct în funcția de director al Unității de Politici Publice (UPP) a Ministerului Afacerilor Interne. Un gest pe care îl considerăm inspirat din partea ministrului Marcel Vela.

Potrivit site-ului MAI, Unitatea de Politici Publice ar trebui să asigure, printre altele „consultanţă, sprijin şi îndrumare metodologică structurilor ministerului în ceea ce priveşte elaborarea documentelor de politici publice”, să colaboreaze cu Direcţia Coordonare Politici şi Programe din cadrul Secretariatului General al Guvernului în procesul de adoptare a documentelor de politici publice inițiate la nivelul ministerului” și alte activități care țin de imaginea ministerului din perspectiva cetățenilor dar și a partenerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.