Caută
Close this search box.

Comuna Băilești din Argeș a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul prin care a contestat instituirea măsurii de carantinare

Acțiunea înaintată de autoritățile din comuna Bălilești, județul Argeș în vederea anulării Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență prinvind instituirea măsurii de carantinare zonală a localității enunțate anterior, a fost respinsă, ca neîntemeiată, se arată într-un comunicat postat, marți, pe site-ul DSU.

Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat faptul că Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești, județul Argeș a fost emisă în mod temeinic și legal.

Totodată, dorim să subliniem importanța măsurii de instituirie a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităților împotriva infectării și limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, se mai arată în comunicat.

DSU mai atrate atenția că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Autorităţile au anunțat la începutul lunii august că atât în Băileşti, cât şi în Dârmăneşti, mai mult de 3 la suta din localnici sunt infectaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri