Doi bărbaţi au fost reţinuţi joi după-amiază, pentru evaziune fiscală. Unul dintre ei este o piesă importantă în cazul Caracal.

„În această după-amiază, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, de 34 şi 42 de ani, din comuna Redea, judeţul Olt, cercetaţi într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate.

În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale specializată în activităţi de pază şi protecţie, în perioada ianuarie 2016 – august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi asigurat declararea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii nereale, de la mai multe societăţi furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei (…).

„În perioada 2018-2019, cei doi ar fi folosit resursele financiare ale societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, şi anume, pentru a favoriza o altă societate pe care o administrau, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, potrivit IPJ Dolj.

Unul dintre cei doi este, potrivit unor surse judiciare, Remus Rădoi, cunoscut din cazul Caracal, care administra două firme de pază, la care ar fi apelat fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, pentru găsirea Alexandrei Măceşanu, potrivit Agerpres.

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Navale Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, efectuează joi seara alte şapte percheziţii domiciliare în judeţul Olt, într-o altă cauză, din domeniul achiziţiilor publice, în care sunt cercetate aceleaşi persoane.

225 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here