Caută
Close this search box.

Medicul militar Ioan Paul Oprea va coordona Direcția de Sănătate Publică București

Secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, în urma unei decizii a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă vineri Ministerul Sănătăţii.

Ionel Oprea a fost coordonatorul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava și a gestinat cel mai important focar de coronavirus din țară.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, l-a desemnat pe secretarul de stat col. medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuţiilor ce le deţine la nivelul MS, coordonarea activităţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti până la remedierea deficienţelor constatate la nivelul acestei instituţii. Ministrul Sănătăţii a solicitat secretarului de stat şi continuarea evaluării activităţii acestei instituţii demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii mai precizează că a alocat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti peste 50,9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizate în centrele acreditate din Capitală, iar pentru realizarea plăţilor este necesar ca reprezentanţii DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanţare.

„O primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de MS la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020, a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8,1 milioane de lei pentru care se aşteaptă documentele justificative”, menţionează sursa citată.

În acest sens, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut directorului general pentru asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul MS, în subordinea căruia se află direcţiile de sănătate publică, să înceapă de urgenţă demersurile pentru finanţarea solicitărilor şi să ia măsurile necesare pentru urgentarea finanţării activităţii de testare de la nivelul unităţilor medicale din Capitală, mai arată comunicatul.

„Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul naţional în luna martie a acestui an. Am pornit de la un centru în care se prelucrau probele şi, după o muncă susţinută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate şi incluse în program. Dorim o creştere a numărului de puncte de testare şi o intensificare a activităţilor. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT -PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri