Caută
Close this search box.

Parlamentul libanez aprobă starea de urgenţă la Beirut

liban

Parlamentul libanez a aprobat joi starea de urgenţă la Beirut, după exploziile devastatoare din 4 august, în urma cărora 171 de oameni au murit şi peste 6.500 au fost răniţi, informează AFP.

Cartiere întregi din Beirut sunt pline de ruine. Deflagraţiile au afectat 640 de clădiri istorice, din care 60 sunt în pericol de prăbuşire, arată UNESCO.

Libanul era deja afectat de o criză economică, iar tragedia a dus la o nouă intensificare a protestelor declanşate toamna trecută împotriva clasei politice.

Libanezii îşi acuzau de mai multă vreme conducătorii de corupţie, incompetenţă şi neglijenţă, iar acum le atribuie şi responsabilitatea directă pentru explozia celor 2.750 de tone de azotat de amoniu depozitate necorespunzător în portul Beirut, transmite TVR.

După o săptămână, eforturile de înlăturare a urmărilor catastrofei şi de distribuire a ajutoarelor sunt făcute în bună măsură de locuitorii capitalei, de tineri voluntari şi de organizaţii neguvernamentale. Opinia publică consideră că autorităţile nu s-au mobilizat suficient.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri