Potrivit raportului publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, România se află pe primul loc în UE la rata deceselor provocate de COVID-19 la un milion de locuitori.

Ţara noastră înregistrează un raport de 19.1 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condiţiile în care media europeană este de 4.1, iar rata cazurilor noi depistate la 100.000 de locuitori este de aproape patru ori mai mare decât media europeană (79.4 vs 21.5), potrivit Mediafax.

În plus, rata de pozitivitate în România este de 6.2%, comparativ cu media europeană de doar 1.4%.

Cele mai multe noi cazuri în 14 zile au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) şi Franţa (13.245), în condiţiile în care ţara noastră se testează mult mai puţin. Din 2 august începând, doar în România, Spania şi Luxemburg rata de infectare a fost mai mare de 60 la suta de mii de locuitori.

ECDC arată că trendul crescător al îmbolnăvirilor vine ca o consecinţă a măsurilor de relaxare adoptate, inclusiv cele privind regulile de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here