Caută
Close this search box.

Victor Ponta afirmă că, dacă era premier, nu ar fi organizat alegerile locale

victor ponta

Dacă ar fi fost astăzi prim-ministru, susţine Victor Ponta, liderul Pro România, nu ar fi organizat alegerile locale pe 27 septembrie.

Pona prevesteşte că se va „plăti un preţ foarte scump”, din această cauză, referindu-se, în mod evident, la punerea în pericol a sănătăţii românilor. Grija aceasta a politicianului intră în contradicţie cu nepurtarea ostentativă de către acesta a măştii de protecţie şi votul împotriva tuturor măsurilor legate de pandemie înaintate Parlamentului de către Cabinetul Orban.

„Eu, dacă aş mai fi fost azi prim-ministru, nu aş fi făcut alegerile acum. Aş fi încercat să avem un tip de control de stabilitate pe problema de sănătate, pe începutul şcolilor, care mi se pare mult mai important, şi pe problema cu firmele româneşti şi după aceea aş fi făcut alegeri. Nu ştiu de ce au fost aşa disperaţi să le facă în 27 (septembrie – n.r.) orice ar fi. Cred că vom plăti toţi un preţ foarte scump pentru graba asta a lor. Când pui interesul de partid înaintea interesului public, totdeauna lucrurile ies prost şi eu am încercat de cele mai multe ori să fac invers”, a declarat Victor Ponta, conform Agerpres.

El a spus că, potrivit Codului Administrativ, se putea prelungi data alegerilor până când ar fi fost condiţii sanitare sigure. Pro România este în acest moment la o cotă destul de scăzută a intenţiei de vot a electoratului.

„Dacă aş fi fost prim-ministru, acum aş fi dat ordonanţă şi aş fi spus: după ce suntem siguri că avem un număr cât de cât sub control de cazuri, după ce sunt sigur că a început şcoala o săptămână, două, trei şi nu avem probleme, după ce suntem siguri că au oamenii unde să se întoarcă la muncă, după aia facem şi alegeri. (…). Nu aş fi făcut alegeri până nu mă lămuream cu pandemia şi cu începutul şcolii”, a afirmat Ponta.

Liderul Pro România a susţinut că, în opinia sa, Ludovic Orban „nu dă doi bani” pe interesul public.

„Am şi întrebat pe pnl-işti în special: de ce se grăbesc cu alegerile? Că să nu mai scadă în sondaje. Şi dacă ne îmbolnăvim foarte mulţi? Se închide, iarăşi, ţara după 27 septembrie şi ei sunt fericiţi că au luat nu ştiu ce vot. Nu ştiu, de fapt, cât de multe voturi vor lua sau ce mari rezultate”, a mai spus Ponta.

În altă ordine de idei, liderul Pro România a menţionat că luni va vota „cu siguranţă” pentru demiterea guvernului Orban.

„Sper ca de marţi să ne cheme domnul Iohannis la consultări şi să ne anunţe că, în sfârşit, i-a trecut cu Orban şi cu neapărat să fie guvernul lui, să ne anunţe marţi că o să facă un guvern al României, care, de fapt, să se ocupe de ceea ce vor oamenii. Oamenii, în acest moment, au trei probleme: cu sănătatea, că de 6 luni aşa bine tratăm pandemia, încât e cel mai rău acum, (…), începutul şcolilor şi (….) al treilea lucru, cât mai ţin firmele româneşti. (…). Reproşul meu principal pentru Orban şi echipa de la guvernare: tot ce decid, decid cu, în primul rând, aşa, zănatec, nu prea are niciun fel de logică – ai închis toate restaurantele când aveam 100 de cazuri, acum avem 1.500 de cazuri şi le deschizi pe toate. Nu are logică. De ce le-ai închis atunci? Că le deschizi acum? Foarte bine, slavă Domnului, că…”, a mai spus Victor Ponta.

Acesta a adăugat că îl aşteaptă pe Klaus Iohannis să spună, după moţiunea de cenzură, „Jo napot kivanok, PNL (Vă doresc o zi bună, PNL)”.

„Pentru luni, la moţiunea de cenzură, aştept seara să iasă domnul preşedinte Iohannis şi să spună: ‘Jo napot kivanok, PNL’. O să fie frumos, nu? De aia, când mă întreabă dacă trece moţiunea sau nu luni, spun: ‘Nem tudom (Nu ştiu)”, a mai afirmat liderul Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri