Actorul Michael Lonsdale, născut dintr-un tată britanic şi mamă franceză, a murit luni după-amiază, la vârsta de 89 de ani, după 60 de ani de carieră în cinematografie şi teatru, a declarat agentul său pentru AFP.

Actorul s-a stins din viaţă la locuinţa sa din Paris, a precizat agentul său Olivier Loiseau, confirmând o informaţie publicată de săptămânalul L’Obs, transmite Agerpres.

În cei 60 de ani de carieră, Michael Lonsdale a avut peste 200 de roluri în filme, teatru şi în televiziune.

El a obţinut în 2011 premiul César pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar pentru interpretarea Fratelui Luc, un călugăr liber asasinat la Tibhirine (Algeria), în “Des hommes et des dieux”, de Xavier Beauvois (Marele Premiu la Cannes în 2010).

Cu părul lung şi barba albă, el a apărut în 2015 într-un film de Bouli Lanners, “Les Premiers, Les Derniers”, şi apoi anul trecut, în scurtmetrajul “Degas et Moi” în regia lui Arnaud des Pallieres.

În lunga sa carieră, Michael Lonsdale a jucat sub regia lui François Truffaut în “Baisers Volés” în 1968, ca răufăcător în “Moonraker”, un James Bond din 1979, sau un religios în “Numele Trandafirului” de Jean-Jacques Annaud (1986).

Născut la Paris pe 24 mai 1931, dintr-o legătură între un ofiţer britanic şi o franţuzoaică, Michael Lonsdale, perfect bilingv, a fost crescut la Londra, apoi în Maroc.

Revenit la Paris în 1947, fără un certificat de studii sau bacalaureat, unele întâlniri decisive l-au ajutat să urce pe scenă şi să lucreze în special cu actriţa franceză Delphine Seyrig şi cu regizorul irlandez Samuel Beckett.

Sursa: Agerpres

163 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =