Caută
Close this search box.

Aleksandr Lukaşenko pleacă în Rusia pentru a se întâlni cu Vladimir Putin

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă de o lună de zile ample mişcări de protest, merge luni în Rusia, pentru a discuta cu liderul rus Vladimir Putin, a anunţat vineri Kremlinul, transmite Agerpres, care preia AFP.

Aceasta va fi o vizită de lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timp ce Rusia şi Belarus, care au relaţii complicate de luni de zile, negociază o aprofundare a legăturilor lor politice şi economice, într-un moment în care Lukaşenko încearcă să-şi asigure sprijinul Moscovei în faţa frondei care-l vizează.

Întrebat dacă întrevederea între cei doi lideri va avea loc la Moscova, Peskov nu a venit cu alte precizări, exceptând aceea că nu este prevăzută nici o întâlnire cu presa şi nici semnarea vreunui acord.

În Rusia se fac auzite zvonuri insistente conform cărora Moscova ar putea profita de situaţie pentru a-i impune Minskului o uniune aprofundată, până acum refuzată de liderul belarus în numele suveranităţii şi independenţei ţării sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri