Se vor mări pensiile cu 40 la sută și nu cu doar 14 la sută? E foarte posibil! Mâine, la ora 13.00 va avea loc ședința de plen a Parlamentului în care se va vota rectificarea bugetară. Este un moment critic pentru finanțele României întrucât în comisii a fost DEJA votat amendamentul potrivit căruia pensiile să fie majorate cu 40%.

Proiectul de rectificare bugetară ajunge mâine la ora 13.oo pentru vot în plenul parlamentului, modificat în comisii de majoritatea PSD, în sensul creşterii semnificativea cheltuielilor.

Comisiile de buget ale celor două Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare.

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Social-democraţii au reuşit să reintroducă majorarea pensiilor cu 40%, dar şi creşteri de salarii şi stimulente pentru profesori, însă, între timp, liberalii aflaţi la guvernare au anunţat că vor încerca să obţină în plen modificarea raportului comisiilor parlamentare.

Premierul Ludovic Orban a explicat că se va negocia cu celelalte partide politice sprijinul necesar blocării amendamentelor ce implică majorarea consistentă a cheltuielilor bugetare.

„Readuc aminte că nici o altă formaţiune politică nu a participat la şedinţa Comisiei reunite de buget-finanţe, la care s-a produs monstruozitatea provocată de PSD. în plen, vom negocia cu toate formaţiunile politice pentru a le cere sprijinul, astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisie acest raport al Comisiei de buget-finanţe, care declanşează falimentul României. Sunt convins că aşa cum au fost alături nu de noi, de Partidul Naţional Liberal, alături de ceea ce înseamnă raţionalitate, ceea ce înseamnă corectitudine, la fel o să ne putem bizui în plen pe o atitudine raţională, iar în acest caz, PSD va fi minoritate şi vom putea retrimite la Comisia de buget-finanţe,” a declarat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.