Caută
Close this search box.

Documentarul „colectiv”, de Alexander Nanau, e marele câştigător al Festivalului Internaţional DocAviv

colectiv

Filmul „colectiv”, realizat de Alexander Nanau, a fost desemnat marele câştigător al Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv, care are loc online.

Documentarele „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, şi „Acasă, My Home”, regizat de Radu Ciorniciuc, au fost prezentate, cu sprijinul ICR Tel Aviv, în cadrul competiţiei internaţionale a DocAviv, singurul festival internaţional de film documentar din Israel şi unul dintre cele mai bine cotate din lume.

Regizorul Radu Ciorniciuc a purtat discuţii cu criticul de film Shmulik Duvdevani, în cadrul unei întâlniri de tip webinar, transmisă în direct şi accesibile publicului doar cu înregistrare în prealabil. Dialogul cu Radu Ciorniciuc a avut loc pe 5 septembrie.

Timp de patru ani, regizorul s-a documentat asupra aventurii prin care a trecut familia Enache: de la o viaţă în completă armonie cu natura, în Delta Văcăreşti, până când acest spaţiu a devenit Parcul Natural Văcăreşti – primul parc natural urban din România, la traiul plin de provocări din Capitală.

Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizaţiei, încercând să păstreze, în acelaşi timp, legătura cu natura şi armonia dintre ei, apar întrebări despre locul lor în lume şi felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare.

„colectiv” este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, căutând să expună adevărul. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj şi responsabilitate.

Shmulik Duvdevani predă cursuri despre filmul documentar la Universitatea din Tel Aviv şi scrie cronici de film pe platforma Ynet. Participarea la webinar a fost liberă, însă condiţionată de înregistrarea în prealabil pe Zoom.

Ediţia DocAviv de anul acesta a avut loc, în mod excepţional, doar online, în contextul restricţiilor impuse la nivel internaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri