Caută
Close this search box.

Harghita: Prezenţa unor urşi, semnalată în Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc

Prezenţa unor urşi a fost semnalată, în ultimele 24 de ore, în municipiile Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, dar animalele nu au fost găsite de forţele de ordine care au intervenit de urgenţă.

Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita a anunţat că primul apel a fost primit la numărul de urgenţă 112 joi seara, o femeie anunţând faptul că un urs s-ar afla în apropierea izvorului de apă minerală din Şumuleu.

La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, dar ursul nu a fost găsit în zonă, jandarmii procedând la cercetarea zonei, în timp ce poliţiştii au blocat accesul în apropiere al posibililor curioşi.

Nu este pentru prima dată când se semnalează prezenţa unor urşi în zona respectivă, situată foarte aproape de pădure, transmite Agerpres.

Al doilea apel a fost primit în cursul nopţii de la un bărbat care semnala posibila prezenţă a unui urs în municipiul Odorheiu Secuiesc. Deşi la faţa locului s-au deplasat echipaje de jandarmerie şi poliţie, fiind prezenţi şi reprezentanţii asociaţiei de vânătoare din zonă, ursul nu a fost găsit în zonă.

Locuitorii au fost anunţaţi despre potenţialul pericol prin mesaje RO-ALERT, trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În această săptămână a mai fost anunţată prezenţa unui urs la în staţiunea Borsec, în vreme ce weekendul trecut au fost înregistrate cinci apeluri prin care erau anunţate prezenţa altor animale în localităţile Băile Tuşnad, Băile Homorod, Topliţa şi Mereşti.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri