Caută
Close this search box.

Mircea Negulescu a depus la Secţia Specială probele pentru afirmaţiile de la Realitatea PLUS

mircea negulescu

Fostul procuror de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a fost citat la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). De data aceasta, fostul magistrat a fost chemat pentru a duce mai multe probe privind cele 2,5 milioane de dolari pe care Sebastian Ghiță i-a dat pentru campania electorală a lui Victor Ponta. Realitatea Plus a difuzat în exclusivitate înregistrări în care erau demascate jocurile politice ascunse.

Mircea Negulescu a depus, astăzi, la Secția Specială zeci de minute de înregistrări. Pe lângă citația primită, Portocală a fost contactat telefonic de către Adina Florea care i-a solicitat să depună înregistrările făcute publice în exclusivitate la Realitatea Plus despre cei 2,5 milioane de dolari pe care i-ar fi plătit Sebastian Ghiță pentru campania electorală a lui Victor Ponta. Tot astăzi a avut loc o apariție-surpriză la Secția Specială: este vorba despre Vlad Cosma, cel care și-a înregistrat propriul tată, informează Realitatea.net.

”Nu știu și nu vreau să port vreo discuție legată de acest aspect să nu se interpreteze că încerc să iau legătura cu Vlad Cosma. Am depus toate înregistrările pe un stick, cum e procedura, totul s-a desfășurat normal. Am fost audiat de un ofițer de poliție care mi-a oferit și o cafea.

Probele sunt pentru a se demonstra adevărul. În dosarele în care am fost trimis în judecată nicio probă nu a fost expertizată, doar poate într-un singur caz unde am fost trimis în judecată cu un coleg de-al meu și s-a concluzionat că proba nu e concludentă.

Nu am legătură cu lumea procurorilor pentru că, din 2017, nu mai sunt procuror. Înregistrările pe care vi le am pus la dispoziție cu Daniel Savu și tatăl lui Cosma mi-au fost date de acesta într-un cadru neoficial. Nu există suspiciune că am publicat probe pe care nu ar fi trebuit să le fac publice. Ele mi-au fost date în cadru neoficial, nu oficial, ele nu aveau relevanță, nu le puteam folosi. Nu le-am solicitat”, a declarat Mircea Negulescu, la ieșirea de la Secția Specială.

Audierea fostului magistrat vine în contextul în care, în ultimele zile, Negulescu a făcut o serie de declarații, la Realitatea PLUS. El a susținut, între altele, că Sebastian Ghiță, prin diverse firme și inginerii financiare, ar fi plătit 2,5 milioane de dolari pentru campania prezidențială a lui Ponta, din 2014. Banii ar fi fost plătiți pentru ca Victor Ponta să câștige funcția supremă în stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri