Caută
Close this search box.

Monica Anisie, anunţ de ultimă oră despre distribuirea tabletelor

monica anisie

Monica Anisie a răspuns clar acuzaţiilor care i se aduc de câteva ori pe zi, potrivit cărora Ministerul Educaţiei a lăsat elevii fără tablete în prag de începere a şcolii.

Anisie a explicat în amănunt care este situaţia miercuri seara şi a anunţat când începe distribuirea celor 82.000 de tablete.

„În toată această perioadă s-au făcut eforturi supraomenești. 30 de ani, anumite administrații s-au complăcut în aceste situații, iar pandemia a scos la iveală imaginea sistemului.

Am făcut eforturi supraomenești la nivelul Ministerului și administrațiilor locale. Sunt primari care s-au implicat și au luat dezinfectant, săpun hârtie, dar și echipamente electronice. Azi am oprit la o școală fără să anunț, că erau adunate mai multe persoane. Am oprit, am spus cine sunt, directorul m-a întâmpinat. Nu se aștepta.

Erau acolo două învățătoare care pregăteau deschiderea și chemaseră părinții să discute cu ei. Recomand profesorilor să facă acest lucru, să comunice cu părinții, să le spună ce au de făcut. E o situație grea, nu ne-am mai confruntat cu ea și trebuie să vorbim clar. (…)

O unitate de învățământ e în administrarea autorităților publice locale, dar nu trebuie să pasăm responsabilitatea. Ne-am ocupat de achizița celor 250.000 de tablete.

Joi semnăm contractul și vor începe livrările a 82.000 de tablete din trei loturi. Continuă licitația pentru restul tabletelor. Desfășurăm un alt program, prin care vom face achiziții de laptopuri.

Am creat și cadrul legal pentru a deconta achizițiile de la nivel local. Școala poate achiziționa materialele necesare. Pentru 500.000 de tablete sunt alocați bani”, a declarat Monica Anisie miercuri seara, la Realitatea Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri