Caută
Close this search box.

O aplicaţie te ajută să afli tot ce te interesează despre alegerile locale

alegerile locale

Toate detaliile legate de votul la alegerile locale din 27 septembrie pot fi găsite cu ajutorul aplicației VotRomânia – o nouă inițiativă a Organizație nonprofit Code for Romania, care dezvoltă și pune la dispoziție, gratuit, soluții digitale.

În loc să parcurgă texte legislative stufoase, cei interesați pot obține, în mai puțin de două minute, toate informațiile, răspunzând la câteva întrebări simple – a explicat cofondatorul organizației, Bogdan Ivănel.

Bogdan Ivănel: Alegerile locale sunt nişte alegeri de o complexitate aparte, în România, avem foarte multe tipuri de votanți, foarte multe reguli despre cum și unde pot să votezi, în funcție de domiciliu, de reședință, de viză de flotant de a fi sau nu cetățean român sau cetățean al unei alte țări din UE, informează România Actualităţi.

Avem cam opt profiluri de votanți, fiecare cu reguli separate, lucru care este foarte greu de înțeles pentru omul de rând. Şi noi am vrut să simplificăm procesul ăsta în câţiva paşi, care pot fi străbătuți într-un minut jumate platforma noastră, astfel încât oricine să poată știi cum, dacă și unde poate să voteze.

În curând, aplicația va oferi și posibilitatea identificării secției de votare la care sunt arondați cei care o accesează. VotRomânia este cel de-al patrulea proiect pe care Code for Romania îl realizează pentru a facilita accesul cetățenilor la informație și pentru a ajuta la o mai mare transparență a procesului electoral – alături de Vot diaspora, Monitorizare vot și Rezultate vot.

Cei peste 1.700 de specialiști IT, care lucrează voluntari pentru organizație, au dezvoltat și platforme dedicate informării corecte în cazul epidemiei de COVID-19 în România, ca ştirioficiale.ro sau cetrebuiesăfac.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri