Premierul Ludovic Orban nu-și dorește ca actualul Parlament să fie implicat în adoptarea proiectului de buget de stat pentru anul viitor.

Bugetul de stat va fi elaborat de actuala echipă guvernamentală, dar ar trebui votat de viitorul Parlament, care urmează să fie ales pe 6 decembrie. Premierul Ludovic Orban a declarat că susține această variantă de lucru și nu-și face probleme că legea bugetului de stat ar putea fi adoptată în cele două camere legislative mai târziu de finalul acestui an.

„Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voinţa actuală, împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a Parlamentului ales, a opţiunilor politice actuale ale românilor. Şi chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de către Parlamentul nou ales”, a declarat Ludovic Orban.

El a estimat că viitorul Parlament se va putea mobiliza, dacă va fi nevoie, imediat după alegeri, ca să dezbată și să voteze bugetul pentru anul care urmează.

„Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată şi să adopte bugetul până la sfârşitul anului, astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget, pentru că există perioada între Crăciun şi Anul Nou în care Parlamentul poate fi convocat şi poate dezbate legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a adăugat premierul Orban.

Declarațiile lui Ludovic Orban vin în contextul în care actuala majoritate parlamentară, formată din PSD, Pro România, ALDE și UDMR a modificat mai toate proiectele legislative importante propuse de Guvernul condus de liberali.

Astfel, actele normative privind alocațiile pentru copii și cele privind majorarea pensiilor, legislația privind instituirea stării de alertă sunt doar câteva exemple de proiecte legislative care au suferit modificări majore în Parlament, ieșind total schimbate.

Or, în situația în care nu controlează majoritatea parlamentară, PNL nu va putea să treacă o lege a bugetului care să reflecte viziunea de guvernare a partidului.

226 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here