Caută
Close this search box.

Percheziţii la membrii unei grupări specializate în camătă şi şantaj

diicot

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT au efectuat, marţi, trei percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la descinderi au participat poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi jandarmi, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2012 – 2017, pe raza judeţului Argeş s-a constituit o grupare infracţională organizată, coordonată de un bărbat care a desfăşurat activităţi de acordare de împrumuturi cu o dobândă de cuprinsă între 10% şi 30% pe lună şi a cooptat doi complici pentru a obţine garantarea rambursării acestor împrumuturi, dar şi a dobânzilor aferente. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele vătămate identificate au ajuns să plătească membrilor grupării, pentru împrumuturi, dobânzi în cuantum total de 1,6 milioane de lei”, se precizează în comunicatul preluat de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, pentru a determina victimele să achite dobânzile şi debitele restante, iniţiatorul grupului infracţional organizat le-a ameninţat în mod repetat cu săvârşirea unor acte de violenţă.

În urma percheziţiilor au fost ridicate trei telefoane mobile, cartele telefonice, un laptop, înscrisuri şi suma de 35.000 de lei.

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 39 şi 42 de ani, vor fi conduse la sediul Serviciului Teritorial DIICOT pentru audieri, se arată într-un comunicat al BCCO Piteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri