Caută
Close this search box.

„Plimbă-ți masca pe Strada de C’Arte şi, ia o carte ca să ai parte !”

În anul pandemiei, mult încercata cultură de pe întreg mapamondul se străduieşte să vadă luminiţa de la capătul tunelului. „Plimbă-ți masca pe Strada de C’Arte!” este îndemnul pe care organizatorii îl adresează participanţilor la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Strada de C`Arte.

Notăm cu interes şi bucurie că, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” în parteneriat cu Fundația Universitară „Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române organizează în perioada 23-27 septembrie 2020, ediția a IX-a a Festivalului Strada de C`Arte, oferind  publicului bucureştean, timp de 5 zile un adevărat buchet de evenimente .„Îndrăznim să organizăm acest festival și în acest an trist și complicat pentru noi toți, din cauza pandemiei pe care o traversăm ca pe o vale a deșertului și a deșertăciunii. Ne-am pregătit cu 1000 de măști elegante, tot atâtea sticluțe cu dezinfectant, benzi despărțitoare și dispensere, săgeți pentru a îndruma fluxurile de circulație, marcarea locurilor care pot fi ocupate de public, atât în zona statuii lui Carol I, cât și la interior.  Am ajuns la ediția a IX-a și remarcăm că există o mare așteptare atât a artiștilor și autorilor, cât și a publicului, o sete de a ne revedea ! Așadar, avem mai multe lansări de carte decât de obicei, pentru că lumea a scris și a publicat în acest an, însă noile volume au rămas evenimente cvasi-private. De asemenea, ne-am străduit să facem o punte între artiștii consacrați, stele ale scenelor și tânăra generație, aflată la început de carieră” – a declarat Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, inițiatoarea și promotoarea festivalului.

Reporterul notează că elementele inovatoare ale acestei ediții se vor oglindi în 8 lansări de carte, 7 proiecții de film, 6 evenimente teatrale și recitaluri de excepție, 5 expoziții, 4 concerte, 3 lecturi publice, 2 dezbateri, precum și o experiență poetică hybrid, care va interconecta poeți aflați în cele patru Biblioteci Centrale Universitare din țară.

Avanpremiera festivalului a atras publicul cu un recital de excepție susținut de actorii George Mihăiță și Horațiu Mălăel , propunănd, de asemenea vizitatorilor un spectacol  special Pianul cu Poeme susținut de Daniela Nane, dar și un Recital Regal susțint de Lamia Beligan și Marius Bodochi la Balconul Salonului Carol I. La această ediție, participă și mulți tineri aflați la început de carieră literară, muzicală și teatrală,  Trupa ART ON & Fresh Jazz Concert  şi alţii vor fi prezenți în zona statuii Regelui Carol I.

Merită  menţionat evenimentul-dezbatere referitoar la Rolul bibliotecilor în noua paradigmă digitală de învățare. O masă rotundă, moderată de Mireille Rădoi, cu lansarea volumului Educația prin E-learning, autori: Doina Banciu, Ben-Oni Ardelean, Larisa Ivașcu, Daniel Fodorean, având ca invitaţi prof. univ. dr. Adrian Badea, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, prof. univ. dr. Romiță Iucu.

Aş nota momentul de astăzi,  26 septembrie, când a avut loc lansarea biografiei actorului Sebastian Papaiani, apărută la Editura Terra sub titlul „Sebastian Papaiani. De la început până la sfârșit”  sub semnătura autoarei Annie Muscă.

Evenimentul  organizat de Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, în cadrul maratonului cultural în aer liber „Strada de C Arte” a avut un moderator de excepţie în persoana unui talentat şi trudnic critic de artă al tinerei generaţii, Loreta Popa. Pentru a ne bucura  de acest festival unic în galeria destul de bogată a manifestărilor de gen din ţara noastră, aş relua îndemnul gazdelor : ”Veniţi să imortalizăm întâlnirea noastră în vremuri pandemice,: „Plimbă-ți masca pe Strada de C’Arte!”

Pe toată perioada festivalului vă puteți bucura de standul oferit de MNLR & BCU „Carol I”- Ia o carte, ca să ai parte, cabina foto SmileBox și proiecții de filme documentare.

Acest maraton cultural se desfășoară cu respectarea integrală a măsurilor legale, impuse de situația actuală. Aflați mai multe pe stradadecarte.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri