Un laborator al Universităţii din Hong Kong în care se desfăşoară cercetări asupra virusului SARS-CoV-2 s-ar putea afla la originea unuia dintre cele mai recente focare detectate în acest oraş, informează luni presa locală citată de EFE.

Potrivit televiziunii publice RTHK, autorităţile au confirmat sâmbătă un caz de contagiere la o angajată a laboratorului şi a fost detectată prezenţa coronavirusului în 14 dintre cele 37 de probe prelevate în laboratorul situat în Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Hong Kong.

Prin urmare, 40 de colegi ai angajatei laboratorului au fost plasaţi în carantină, deşi nici unul dintre ei nu a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, potrivit Agerpres. Probele prelevate din laborator nu erau contagioase, iar autorităţile sanitare au asigurat că nu există dovezi că infectarea ar fi avut loc în laborator.

Toţi lucrătorii centrului au fost supuşi testelor ca măsură de precauţie.

Potrivit ziarului local South China Morning Post, laboratorul se află sub conducerea reputatului virusolog Malik Peiris, unul dintre principalii cercetători din Hong Kong asupra noului coronavirus.

Este primul cercetător care a confirmat prezenţa infecţiei COVID-19 la un câine în luna martie şi care a colaborat cu guvernul la studii serologice şi la teste cu anticorpi.

125 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =