Preşedintele Consiliului Naţional PSD, Vasile Dîncu, a susţinut, în luxosul Palat Bragadiru, un restaurant de lux exclusivist, din Bucureşti, că „oamenii săraci au nevoie de noi, să le facem viaţa mai bună”.

„Oamenii săraci au nevoie cu adevărat de social-democraţie, oamenii săraci au nevoie de noi, să le facem o viaţă mai bună. De ceilalţi se ocupă liberalii, fac chete, le trimit în direct subvenţii de la guvern.

Vedeţi că unui mic întreprinzător care vinde pâine între blocuri nu i se decontează de guvern în pandemie chiria 50%, decât celor care sunt în mall-uri acolo unde nu sunt romani şi unde străinii le-au închiriat spaţii”, a afirmat Vasile Dincu, cu ocazia lansării programului politic al candidatului PSD la Primăria Sectorului 5, Daniel Florea, la Palatul Bragadiru.

Recent, Cristian Băcanu, candidat din partea PNL-USR-PLUS la Sectorul 5, a anunţat că a depus plângere penală pe numele actualului primar al sectorului 5, Daniel Florea. Edilul este acuzat de mită electorală, după ce acesta a distribuit alimente locuitorilor din sector.

„Prin vot, cetăţenii transfera dreptul lor de a decide în numele lor acelora care au soluţii pentru problemele complexe ale societăţii. Prin vot, cei aleşi îşi asumă responsabilitatea să lucreze în beneficiul celor care i-au votat, să le reprezinte interesele şi să se asigure că viaţa cetăţenilor este mai bună. Dacă acest echilibru fragil este încălcat, dacă votul cetăţenilor este cumpărat dinainte, bună guvernare este pusă în pericol.

Politicienii care ajung în funcţii cumpărând voturi au tot interesul să nu ridice nivelul de trai al cetăţenilor, pentru a fi aleşi şi data viitoare în aceleaşi condiţii. Degrevaţi de responsabilitatea de a lucra în beneficiul celor care i-au ales, politicenii care ajung în funcţii dând mită electorală sunt preocupaţi doar să acumuleze bani negrii pentru voturile viitoare şi deturnează fondurile publice de la investiţii, la acţiuni de imagine fastuoase la adăpostul cărora pot fura în linişte.

Cel care primeşte o pungă de făină, o găleată, un cupon de cumpărături sau o excursie la băi în schimbul votului, să nu se mire dacă viaţa lui nu se va schimba în bine după alegerea făcută. Prin gestul său de a lua astăzi mita electorală – căci în definitiv asta este, orice cuvinte am folosi să cosmetizăm realitatea – şi-a vândut dreptul de a trăi mai bine mâine.

Şi nu doar dreptul lui de a trăi mai bine, ci şi dreptul celorlati, a celor care aleg să nu se implice, care spun că votul lor liber nu are cum să se învingă voturilor cumpărate, care închid ochii când văd cum viitorul lor este tranzacţionat de politicieni corupţi şi de cetăţeni disperaţi.

Eu am ales să mă implic şi să trag un semnal de alarmă. Am decis să nu admit că viitorul cetăţenilor sectorului 5 să fie cumpărat de un primar care nu a făcut nimic pentru ei şi care a făcut totul pentru cei din gaşca lui. Am depus la DNA plângere penală pentru mită electorală împotriva lui Florea.

Nu mă voi opri aici. Voi demasca orice încercare de deturnare a democraţiei şi de cumpărare a voturilor în sectorul 5, pentru că doar aşa se poate schimba destinul acestui sector!”, a anunţat Băcanu.

156 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =