Singura librărie din oraşul teleormănean Alexandria, unde sunt vândute exclusiv cărţi şi care va aloca spaţiu evenimentelor culturale, a fost inaugurata în prezenţa ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Librăria reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei „Mihai Murar”, care dezvoltă şi proiectul „Biblioteca Mobilă”, prin care doreşte amplasarea, în parcuri, lângă şcoli şi în alte zone populare, inclusiv în mediul rural, a unor biblioteci mici, mobile, unde oamenii pot dona şi împrumută cărţi.

„Sunt convins că aceasta va deveni un punct de atracţie şi de sprijin pentru toţi tinerii din Alexandria. Deşi mă onorează implicarea, în calitate de ministru al Culturii, în acest proiect, mă întristează faptul că abia în 2020 se întâmplă acest gest de normalitate în judeţul Teleorman.

Aş fi vrut să fac o trecere în revistă a cifrelor, cu privire la abandonul şcolar, la analfabetismul funcţional şi chiar la procentul de promovabilitate la evaluarea naţională sau la bacalaureat, însă acestea sunt prea bine ştiute de teleormăneni şi de întreaga Românie”, a declarat ministrul.

El a continuat: „Întrebarea este: ce putem face pentru a creşte şansele copiilor şi tinerilor spre un viitor în care să nu mai fie marginalizaţi? Răspunsul, în teorie este simplu: infrastructura culturală trebuie să fie asigurată într-un mod atractiv, atât de instituţiile publice, cât şi printr-un parteneriat onest cu mediul privat şi cu societatea civilă”.

Librăria din Alexandria se adresează atât locuitorilor din oraş, cât şi celor din judeţul Teleorman, şi va fi doar un loc de unde pot fi cumpărate cărţi şi vor avea loc evenimente culturale şi artistice. Tinerii fără posibilităţi materiale vor putea avea acces la un computer, în incinta librăriei, pentru a-şi face temele sau pentru a se documenta.

697 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =