Caută
Close this search box.

VIDEO Tătaru a vizitat, împreună cu Orban, terenul pe care va fi ridicat Spitalul Regional Iași

Ministrul Sănătății a fost însoțit de premierul Ludovic Orban și au vizitat locul unde va funcțional spitalul regional.

Proiectul va costa peste 500 de milioane de euro, suma fiind asigurată prin investiții guvernamentale și prin împrumuturi BEI.

„Spitalul Regional de Urgență Iași este cel mai avansat în acest moment și se află la faza de proiect și verificatori de proiecte. Sperăm ca pașii să se desfășoare într-un ritm alert iar, personal, ca și produs al școlii ieșene, cel care a trecut prin toate spitalele din Iași, să avem un parcurs cât mai rapid și, personal, voi urmări ca acest parcurs să fie scurt și să avem operaționalizarea unui spital județean de urgență, regional, Iași cât mai devreme, să nu așteptăm termenul dat în contractul cu BEI”, a menționat Nelu Tătaru.

„Spitalul va avea două etaje în subteran și șapte etaje supraterane, un corp orizontal cu structuri de investigații, diagnostic, tratament și trei corpuri care vor asigura structura unității sanitare cu paturi. Vom avea 850 de paturi plus 60 de paturi pentru UPU și 45 de paturi pentru internarea de zi. Se vor găsi 70 de cabinete pentru ambulatoriu și 19 săli de operație”, a spus Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri