Caută
Close this search box.

VIDEO Trump sugerează că ar fi îndreptăţit să aibă trei mandate de preşedinte al SUA

trump

Preşedintele Statelor Unite, Dinald Trump, continuă declaraţiile şocante. Ultima de acest gen este cea prin care sugerează că se consideră îndreptăţit să aibă trei mandate de preşedinte.

“Peste 50 de zile vom câștiga Nevada și vom obține încă un mandat de patru ani la Casa Albă. Și apoi, vom negocia, nu? Pentru că probabil, după modul în care am fost tratați, suntem îndreptățiți să mai obținem încă un mandat de patru ani”, a spus Donald Trump, sub formă de glumă, la o întâlnire cu susținătorii săi.

De-a lungul mandatului său, Donald Trump a mai declarat că ar vrea să conducă SUA mai mult de două mandate. Un amendament ratificat în anul 1951 a stabilit că un președinte american nu poate conduce mai mult de opt ani. Franklin D. Roosevelt a fost ultimul președinte care a fost în funcție patru mandate, în contextul celui de Al Doilea Război Mondial.

Interesant este că Roosevelt a obţinut al treilea mandat în noiembrie 1940, după ce s-a luptat cu nazistul american Charles Lidbergh, care candida la preşedinţia Statelor Unite din partea celui mai important partid nazist american, America First. Sloganul de campanie al lui Donald Trump, la precedentele alegeri, a fost „America First”.

Fostul consilier al lui Trump, Roger Stone, îl îndeamnă pe președinte să declare Legea Marțială, în cazul unui eșec la alegeri, și să ordone arestarea lui Mark Zuckerberg, Tim Cook și a soților Clinton. Stone spune că soluția este crearea unei echipe speciale formată din agenți federali, care “să stea fizic în fața activității infracționale privind alegerile”.

Roger Stone a fost condamnat la peste trei ani de închisoare, pentru mărturie mincinoasă și influențarea martorilor în procesul de destituire a președintelui american, dar a fost grațiat de Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri