Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor este aproape gata pentru a fi deschisă circulației. Astăzi va avea loc recepția la terminarea lucrărilor, a declarat pentru G4Media ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Dacă totul merge bine și nu vor fi nici un fel de probleme, atunci bucureștenii ar putea circula pe noua noua linie de metrou chiar la finalul acestei săptămâni.

Data exactă privind inaugurarea M5 va fi însă comunicată de autorități, după recepția de astăzi. Pe 21 august secretarul de stat din Transporturi, Ionel Scrioșteanu, declara că M5 va fi pusă în funcțiune „până la maximum finalul lunii”.

Darea în circulație a noi linii de metrou nu înseamnă că s-au finalizat toate lucrările. Vor rămâne de executat lucrări la suprafață, precum cele pentru realizarea accesului subteran pe sub strada Brașov, unde este nevoie de suspendarea circulației pe linia de tramvai 41 timp de mai multe zile.

Însă întreruperea circulației tramvaiului 41 a dus la o dispută între ministerul condus de Lucian Bode și primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea.

“Metrorex a solicitat STB SA să suspende timp de 10 zile circulaţia tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza unele lucrări la suprafaţă. Solicitarea poate fi onorată de STB în luna octombrie, atunci când are loc recepţia pentru un nou lot de autobuze hibrid achiziţionate de Primăria Capitalei. Demersul pentru suspendarea liniei de tramvai presupune alocarea a minimum 42 de autobuze, ţinând cont că este vorba despre o linie foarte solicitată, cu o capacitate de transport de aproximativ 200.000 de călători zilnic. În contextul pandemiei de coronavirus, întregul parc circulant al STB SA este scos în traseu, astfel încât să ofere posibilitatea călătorilor să respecte distanţarea fizică”, a transmis Primăria într-un comunicat, pe 2 septembrie.

La finalul lunii trecute, ministrul Transporturilor Lucian Bode declara că intenţionează să aibă o discuţie cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, să sprijine toate activităţile necesare pentru darea în trafic cu călători a magistralei de metrou M5.

„Am de gând să am o discuţie cât se poate de normală şi civilizată cu primarul general şi fac apel public să sprijine toate activităţile care să ducă la darea în trafic cu călători a Magistralei M5”, a declarant acesta, pe 26 august, la un post de televiziune.

Magistrala de metrou Drumul Taberei Eroilor are aproape 7 kilometri, 10 stații și un depou. Ministerul Transporturilor a început de ceva vreme să prezinte video fiecare stație de pe traseu, printre care Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiței, Constantin Brâncuși, Râul Doamnei.

Lucrările au fost licitate în 2008. Contractele pentru construcția liniei de metrou au fost semnate în 2011, iar lucrările au început la scurt timp după. Magistrala 5 de metrou ar fi trebuit să fie gata în 2012.

386 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here