Caută
Close this search box.

Zuckerman, ambasadorul SUA: Huawei și comuniștii chinezi vor ca România să fie țara supravegheată de acum 30 de ani

adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, critică, într-un editorial, compania chineză Huawei. ”Acum, mai mult ca oricând, Huawei este alegerea greșită” – este titlul editorialului publicat de Zuckerman, pe site-ul Ambasadei SUA. Reprezentantul Departamentului de stat al SUA acuză Huawei și Ambasada Chinei că vor să inducă în eroare românii.

„Huawei și Ambasada Chinei continuă să încerce să inducă în eroare poporul român. Pretinsele clarificări ale poziției Huawei distribuite de ambasadă, de diverși autori cu trecut controversat și de platforme de dezinformare rusești sunt în mod evident false și nefolositoare.

Comuniștii chinezi disprețuiesc libertatea, statul de drept, drepturile omului și adevărul. Huawei și șefii săi comuniști chinezi din Beijing sunt maeștri în intimidare, în trafic de influență și în încercarea de a-i împiedica pe românii cinstiți să cunoască adevărul”

, spune Adrian Zuckerman. Apoi, ambasadorul american amintește că Huawei a fost pus sub acuzare, din cauza practicii de a folosi frauda și înșelăciunea, pentru a fura secrete comerciale. Presa care promovează Huawei este criticată de ambasador:

Este de neînțeles că un român poate pleda pentru Huawei sau pentru comuniștii chinezi. Este și mai mult de neînțeles că unele publicații românești cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști.

Eram în București în decembrie 2019; am stat în fața Ministerului de Interne, am citit numele martirilor care și-au pierdut viața acum 30 de ani în revoluția împotriva comuniștilor.

Nu vreau copiii români să fie nevoiți să citească numele viitorilor patrioți martiri, din cauza banilor primiți de presa lacomă din partea unor actori comuniști chinezi fără scrupule, pentru a le publica propaganda. Comuniștii chinezi controlează mass-media și presa din China și vor să facă exact același lucru în România. Nu-i lăsați! Doar spuneți NU!

Ambasadorul american subliniază că Partidul Comunist Chinez monitorizează vieților tuturor cetățenilor din China.

Comuniștii chinezi își monitorizează poporul prin tehnologii diverse, inclusiv Internetul, camere de supraveghere plasate prin toată țara, telefoane și alte echipamente.

Companii precum Tencent, Dahua Technology, Hikvision, SenseTime, ByteDance, Megvii, Huawei și ZTE au creat produse, hardware și software, pentru a sprijini Guvernul comunist să implementeze legea securității internetului din China.

Ca parte a proiectului Skynet, au fost amplasate peste 200 de milioane de camere TV cu circuit închis în China, doar anul trecut. La finalul acestui an, se preconizează că numărul va depăși 600 de milioane.

Aplicațiile pentru telefonul mobil sunt, de asemenea, folosite în China pentru a permite cetățenilor să raporteze „comportamentul greșit” al prietenilor și vecinilor lor! Comuniștii chinezi o numesc supraveghere socială.

Zuckerman se întreabă dacă românii vor și ei un astfel de tratament, în condițiile în care România de acum 30 de ani era în același punct ca Republica Populară Chineză de astăzi, spune Spot Media. Apoi spune, retoric:

Nu acolo era și România acum 30 de ani? Asta doriți din nou? Mari colectări de date și analize, recunoaștere facială și monitorizarea rețelelor social media – da, nu este Huawei minunat? Monitorizarea internetului și a social media de către Guvernul comunist central ar însemna întoarcerea „vremurilor bune” pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri