Severin, condamnat pentru că a luat șpagă, anunță că a fost la Iași pentru a lupta împotriva „covidismului”. El a ținut să îi transmită și un mesaj lui Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în care i-a atras atenția că Iașul este noul Mărășești.

„Azi toți suntem ieșeni! Am fost în aceste zile la Iași. (…) I-am auzit pe mulți jandarmi, care nu știu dacă au observat prezența mea și m-au recunoscut din spatele măștii, atât mai tineri cât și mai bătrâni, mărturisind cu lacrimi în ochi oamenilor care le făceau reproșuri sau le puneau întrebări, că le este rușine de ceea ce fac, că sunt și ei creștini și se tem de pedeapsa dumnezeiască pentru ceea ce se petrece și că nu au crezut vreodată că vor ajunge ziua în care misiunea lor să fie aceea de a-i împiedică pe credincioși să între în biserica”, susține Severin.

El a ținut să îi transmită și un mesaj mitropolitului Moldovei și Bucovinei.

“IPS Voastră, plec din Iași cu speranța că turma dreptcredincioșilor creștini din Moldova și Bucovina are un arhipăstor care o va feri să cadă în prăpastia globalismului ateu, a cărui ultimă expresie este ‘covidismul’.

BOR a rămas singură redută a neamului românesc iar Moldova și Bucovina sunt principalii săi contraforți. Fiți neînfricat paznic al acesteia!

Astăzi, Iașul este noul Mărășești care, sub ocrotirea Sfintei Parascheva, trebuie să spună celor care vor să ne piardă distrugându-ne credință, că ‘pe aici nu se trece!’.

Am venit în aceste zile, în care toți creștinii ortodocși români sunt ieșeni, la Iași pentru a arată, cu smerenie, fără ostentație, fără gesturi grandilocvente, fără discursuri publice, solidaritatea mea cu IPS Voastră și pentru a încuraja turmă IPS Voastre spre a va urmă în lupta grea pe care o duceți nu doar cu prigonitorii bisericii, ci uneori chiar cu conciliatorismul și colaborationismul unor capi sau slujitori ai acesteia.

Biserica, în primul rând spital al sufletului, trebuie să lupte și împotriva bolilor trupului, dar o face cu armele sale – rugăciunea, crucea, candelă, sfânta icoană, sfintele moaște – iar nu cu cele ale statului secular. Un suflet sănătos poate răzbi bolile trupului. Un trup nu poate fi niciodată sănătos dacă sufletul este bolnav.

De aceea BOR nu poate acceptă nici un act de confiscare a armelor sale de către stat și nici statutul de executor servil al politicilor statului, inclusiv în domeniul sănătății. A spune asta răspicat, iar nu doar aluziv, ferm, iar nu ezitant, inflexibil, iar nu tranzactionist, este o mărturisire a credinței noastre, de care nu avem a ne rușina, căci ea este puterea noastră.

(…) Catedralei metropolitane să cheme fizic, de o parte și de altă a gardului păzit de jandarmi, credincioși din toate colțurile României, dar chiar și pe cei cu mai puțînă credință, pentru a da semn că încă mai suntem și că nu vom ceda. Că națiune suntem doar împreună, subiect colectiv. Că biserica nu putem fi decât tot împreună.

Oficiati liturghia pentru toți, dărâmând gardul păzit de urmașii lui Pilat, cu puterea crucii, a cuvântului și a dangatului de clopot, fără a mai oferi nemeritat loc de cinste la slujba autorităților care își ascund disprețul față de biserica și trădarea față de neam, sub masca mataniilor ipocrite. Spuneți orașului, țării și lumii că Moldova Sfântului Ștefan și a Sfintei Parascheva nu îngenunchează decât în față lui Dumnezeu!”, este mesajul lui Severin către mitropolit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.