Caută
Close this search box.

Andrei Caramitru susţine că agenţii Rusiei din România vor fi arestaţi

andrei caramitru

Andrei Caramitru afirmă, într-o analiză amănunţită a întăririi relaţiilor dintre România şi SUA, că Tăriceanu este exponent de frunte al Rusiei în România. Şi nu este singurul.

„În PSD – aripa pro-Rusia şi anti-occidentală este gradual eliminată (de asta îl vedem pe Dîncu şi Grindeanu în faţă, care sunt ok cu partenerii internaţionali) şi de asta PSD a refuzat să îl preia pe Tăriceanu (exponent de frunte a sovieticilor la noi)”, afirmă Caramitru.

El adaugă că agenţii Rusiei ar putea fi arestaţi. „Va fi o curăţenie masivă a clasei politice la noi – cei care vor cădea sigur (sau vor fugi, sau vor fi arestaţi) sunt agenţii Rusiei aici. Sunt mulţi şi puternici – SUA şi statul Român nu îşi mai pot lua riscul de destabilizare totală, pe care cozile astea de topor o au ca misiune.

Tăriceanu, Dorneanu, Năstase, Weber, Felix Voiculescu, Ioan Niculae, Guşă, Ghiţă şi mulţi alţii cred că tremură”, mai scrie Caramitru.

Postarea integrală:

În toată zarva asta – văd că nimeni nu comentează şi înţelege de fapt ştirea cea mai importantă posibilă. Ancorarea noastră totală în sfera militaro-economica a SUA.

Ce se întâmplă?

– ambasadorul SUA a avut un discurs fulminant, în care vorbeşte de baronii tâlhari ai PSD care trebuie daţi jos şi de România că exportator de securitate în Europa

– Miniştrii energiei şi ai armatei sunt acum în SUA. S-a anunţat semnarea unui acord de 8 miliarde pentru Cernavoda cu americanii

– Cumpărăm la greu armament SUA – rachete patriot, vehicule de luptă, avioane etc. Vorbim de peste 10 miliarde dolari

– România s-a poziţionat ferm lângă Polonia şi Lituania în criza din Belarus, cu mesaje dure anti-Rusia

– CSAT-ul şi Iohannis au anunţat operaţionalizarea strategiei de apărare (unde Rusia este numită clar că inamic strategic) inclusiv prin schimbarea legilor serviciilor secrete

– În PSD – aripa pro-Rusia şi anti-occidentală este gradual eliminată (de asta îl vedem pe Dîncu şi Grindeanu în faţă, care sunt “ok” cu partenerii internaţionali) şi de asta PSD a refuzat să îl preia pe Tăriceanu (exponent de frunte a sovieticilor la noi).

– Gunoiul se va strânge în zona Ponta-Tăriceanu acum. Va conta mult dacă intră în Parlament sau nu (eu cred că vor intra şi nu e bine).

Dacă e cum cred eu, se va întâmpla aşa:

– Vom învesti enorm în forţe armate şi forţele americane vor fi prezente aici în număr mare, ca să fim pregătiţi pentru haos-ul previzibil care va veni odată cu prăbuşirea lentă a Rusiei – vorbim de Republica Moldova, Marea Neagră şi poate chiar estul Mediteranei.

– Vom deveni exportator important de energie (nucleară şi gaze) în regiune, pentru a elimina şantajul Rusiei prin energie în zona noastră

– Va fi o curăţenie masivă a clasei politice la noi – cei care vor cădea sigur (sau vor fugi sau vor fi arestaţi) sunt agenţii Rusiei aici. Sunt mulţi şi puternici – SUA şi statul Roman nu îşi mai pot lua riscul de destabilizare totală pe care cozile astea de topor o au ca misiune. Tariceanu, Dorneanu, Năstase, Weber, Felix Voiculescu, Ioan Niculae, Guşa, Ghiţă şi mulţi alţii cred că tremura. Ponta în prostia lui s-a lipit acum de ăştia. Ar trebui să înceapă să tremure şi el

– Infrastructura va fi dezvoltată pe repede înainte – pentru că are şi o dimensiune militară. Trebuie să avem posibilitatea de a mişca repede activele armate în caz de situaţie dificilă.

De ce se întâmplă toate astea? Pentru că Rusia intra gradual în implozie şi riscul de haos în zonele estice este foarte mare.

– Intră în implozie pentru că singurul motor economic de acolo – hidrocarburile – devine din ce în ce mai irelevant. Deja există alternative în Europa (gazul LNG), maşinile electrice reduc gradual nevoia de petrol, şi China şi UE au agreat planuri agresive pentru energie alternativă (deci clienţii cei mai mari ai Rusiei vor reduce substanţial importurile – în timp ce SUA este deja un mare exportator şi nu va permite Europei să arunce cu miliarde către Kremlin anual)

– Deja a început procesul de implozie graduală. Ucraina a fost pierdută de ei. E haos în Belarus. Război în Nagorno-Karabach. Revoluţie în Kirghistan. Proteste masive în estul Rusiei. E “foc” de jur împrejurul Rusiei deja. Se strânge laţul în jurul lui Putin. Navalny se poziţionează că o alternativă reală la Putin.

Scenariul pentru noi e incredibil de pozitiv, istoric, dar stă acum într-un singur vot al nostru. Cel de la parlamentare. Dacă după redistribuire PNL şi USRPLUS au împreună spre 60%, se vor porni motoarele de curăţire şi de ancorare totală în sistemul occidental. Depinde doar de votul nostru. Mai e un pas, atât. Dar suntem în direcţia bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri