Caută
Close this search box.

CA SĂ VEZI. După Roman, a întors-o și Grindeanu ca la Ploiești: Ne-am retras semnăturile de pe inițiativa de îngrădire a accesului la informații publice

grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, într-o conferință de presă la sediul partidului, că parlamentarii social-democrați și-au retras semnăturile de pe inițiativa legislativă de modificare a legii 544/2001, care ar fi dus la o îngrădire drastică a accesului la informațiile de interes public.

”PSD nu susține această inițiativă. Parlamentarii PSD și-au retras semnăturile de pe inițiativă. Nu o considerăm o prioritate”, a declarat Sorin Grindeanu.

O inițiativă legislativă înregistrată săptămâna aceasta la Parlament vizează modificarea legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public în sensul restrângerii tocmai a accesului la aceste informații prin impunerea de taxe ce pot fi stabilite arbitrar, dar și prin posibilitatea autorităților publice de a refuza oferirea de informații, lucru nepermis potrivit legii în vigoare. Printre motivele pe care autoritățile publlice le pot invoca în refuzul lor de a oferi informațiile de interes public solicitate, inițiatorii modificărilor au introdus inclusiv ”reaua-credință” a solicitantului.

Propunerea de modificare a legii 544/2001 îi aparține deputatei PSD de Dolj Eliza Mădălina Peța Ștefănescu și a fost semnată de alți trei parlamentari social-democrați, dar și de liderul deputaților PNL, Florin Roman, care a anunțat însă vineri că îşi retrage semnătura de pe proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri