Premierul Ludovic Orban i-a convocat la Guvern pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe ministrul de Interne, Marcel Vela, şi pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Întâlnirea va avea loc astăzi, de la ora 16, la Palatul Victoria. De asemenea, miercuri este convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi sunt aşteaptate noi restricţii în contextul creşterii numărului de cazuri COVID-19.

Numărul cazurilor de COVID-19 crește de la o zi la alta în România. Săptămâna trecută, s-a atins un nou record de cazuri noi – 3517. Luni, rata de pozitivare a testelor a ajuns la 20%. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, avertiza că există riscul ca peste câteva zile România să ajungă la peste 5.000, chiar şi 7.000 de cazuri de COVID pe zi, în cazul în care nu sunt luate noi măsuri anti-COVID-19 în România.

De asemenea, zilele acestea se aşteaptă o nouă prelungire al stării de alertă în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, „la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, Direcțiile de Sănătate Publică Judeţene şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2”.

157 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here