Caută
Close this search box.

Credincioșii au forțat cordonul de jandarmi: Sute de persoane încearcă să ajungă în Curtea Mitropolitană pentru a se închina la Sfânta Cuvioasă Parascheva

Sute de persoane din Iaşi şi din afara municipiului încearcă să intre miercuri, la prânz, în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, forţând porţile de acces şi cordonul de jandarmi.

După slujba liturgică oficiată de Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, sute de persoane care nu au avut acces în zonă au încercat să forţeze intrările în curtea mitropolitană pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Aceştia ignoră recomandările autorităţilor de a purta mască pe faţă şi de a respecta distanţarea socială, ei stând umăr la umăr, şi spun că au venit la Mitropolie să se închine la Cuvioasa Parascheva de ziua ei.

Printre cei care încearcă să forţeze intrările în curtea mitropolitană se află şi bătrâni sau femei cu copii în braţe. Cu toţii sunt nemulţumiţi că într-o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis ca participarea credincioşilor la sărbătorile religioase să fie permisă doar celor care au domiciliul în localitatea respectivă.

Ei sunt împiedicaţi să intre în Curtea Mitropolitană de gardurile de protecţie special amenajate în zonă, cât şi de cordoanele de jandarmi.

Sfânta Cuvioasă Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei. Ea a fost canonizată în şedinţa din 28 februarie 1950 a Sfântului Sinod al BOR. Atunci s-a stabilit şi ca în data de 14 octombrie să fie organizat hramul acesteia.

Mitropolia Iași a decorat cu acest prilej cadre medicale implicate în pandemia de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri