Caută
Close this search box.

De ce vor merge elevii ȘI LUNI LA ȘCOALĂ, chiar dacă e SCENARIU ROȘU în București!

Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că nu intenţionează să convoace duminică Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, indică faptul că în Bucureşti acesta este de 3,02, în Vâlcea – 2,97, Alba 2,86, Sălaj – 2, 52.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că nu va convoca duminică Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Astfel, neluându-se de duminică o decizie la Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, aceasta va fi luată cel mai devreme luni, astfel încât în prima zi a săptămânii elevii vor merge la școală ca și până acum, acolo unde se lucrează pe scenariile 1 și 2, adică verde și intermediar.

Asta a confirmat și ministrul Educației, Monica Anisie, spunând în direct la tv că totul depinde de Prefectul Capitalei și de hotărârea amintitului comitet, până atunci școlile neputând fi închise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri