Caută
Close this search box.

Dezastru ecologic pe plajă. „Apa este lipicioasă și amară”!

După efectele dezastruoase ale pandemiei provocate de virusul chinezesc, specialiștii se tem de un dezastru ecologic.

Temerile cu privire la apariția unui dezastru ecologic în Orientul Îndepărtat Rus devin din ce în ce mai mari, după ce localnicii au declarat că au găsit zeci de animale marine moarte, pe o plajă din Oceanul Pacific.

Organizația Greenpeace a declarat că testele efectuate pe probe de apă prelevate de pe plaja Khalaktyrsky din regiunea rusă Kamchatka au arătat niveluri de petrol de patru ori mai mari decât decât cele normale, iar nivelurile de fenol au fost, de asemenea, de 2,5 ori mai mari.

Gravitatea contaminării nu a fost încă stabilită, dar faptul că animalele moarte au fost găsite pe toată coasta confirmă faptul că ne confruntăm cu o situație alarmantă”, transmis organizația, potrivit unui comunicat de presă. Greenpeace susține că fenomenul are toate caracteristicile unui dezastru ecologic.

Weekendul trecut, pe rețele sociale au apărut mai multe fotografii cutremurătoare în care se puteau observa caracatițe moarte, pești mari, arici de mare, crabi și alte animale care și-au pierdut complet culorile, viața lor atârnând de un fir de ață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri