Caută
Close this search box.

Emil Boc: Dacă vom avea în continuare gesturi iresponsabile, viața și locul de muncă ale fiecăruia dintre noi sunt în pericol

emil boc

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a făcut un apel la respectarea regulilor de protecție sanitară. „Avem nevoie de solidaritate, de a ne strânge ca națiune odată și a înțelege pentru totdeauna că nu e de glumit”, a spus fostul premier, vineri, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu, unde a subliniat că „avem un milion de decese la nivel mondial și această boală nu alege pe nimeni după niciun criteriu”.

Emil Boc, apel la respectarea regulilor de protecție sanitară, în direct pe B1 TV

„Nimeni nu poate să știe exact cum va arăta situația sanitară peste o lună, dar câteva lucruri sunt previzibile și clare. Dacă nu suntem responsabili, situația se va agrava și mai mult. Am auzit aseară un expert în epidemiologie, din Noua Zeelandă, care spunea în felul următor – dacă în următoarele trei luni de zile, adică până la 31 decembrie, nu se responsabilizează oamenii pe întreg mapamondul și se ia foarte în serios această problemă a COVID-19, acum avem un milion de decese, la 31 decembrie vom avea 2 milioane de decese din cauza COVID dacă oamenii nu devin responsabili. Nu știm cine vor fi aceia care vor fi în un milion de persoane care vor deceda – Doamne, Ferește! – așa încât în acest moment bătălia, eu o spun foarte responsabil, în egală măsură se duce în spital, unde avem o clasă medicală dedicată și trebuie să le mulțumim pentru ceea ce fac de șase luni de zile în această bătălie cu inamicul acesta aproape invizibil, în egală măsură bătălia este în afară”, a explicat Emil Boc.

El a adăugat că, „dacă vom avea în continuare gesturi iresponsabile (…), atunci viața fiecăruia dintre noi este în pericol și locul de muncă al fiecăruia dintre noi este în pericol. Avem nevoie de solidaritate, de a ne strânge ca națiune odată și a înțelege pentru totdeauna că nu e de glumit. Avem un milion de decese la nivel mondial și această boală nu alege pe nimeni după niciun criteriu. Pur și simplu, acolo unde găsește un organism mai fragil, o persoană mai vulnerabilă, găsește loc să pătrundă, face ravagii”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, 4.026 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, iar județul Cluj a înregistrat 267.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri