Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: „Ciolacu, veţi plăti toţi pentru distrugerea economiei!”

cîţu

Ministrul Finanțelor, Florin Citu, are o replică dură, după ce PSD l-a acuzat că a împrumutat 85 de miliarde de lei, în 11 luni.

„Este îngrozitor cum și-au bătut joc de România. Din punctul meu de vedere, așa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naționale și pentru asta vor răspunde toți”, afirmă Cîţu.

„Marcel Ciolacu, veți plăti TOȚI pentru distrugerea economiei! PSD a distrus economia României. În 2020, trebuie să plătim aproape 50 de MILIARDE lei, datorii făcute de PSD, în perioada când economia globală avea creștere economică. Ca să fie clar, aproximativ 50 de MILIARDE LEI doar în 2020.

Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde lei, pentru un împrumut făcut de Dragnea și Ciolacu în august 2017. Nu era nici o criză economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile, PSD, total IRESPONSABIL, a crescut deficitul bugetar și împrumuturile.

Dacă PSD nu ar fi cheltuit acești bani pentru partid și nu ar fi crescut deficitul, acum puteam să-i folosim pentru Sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget, în perioada de creștere economică.

Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor, pe lângă OUG 13, au transferat bani de la buget în buzunarele proprii.

Până și Grecia a ajuns la surplus bugetar, în perioada de creștere economică din ultimii ani. Este îngrozitor cum și-au bătut joc de România. Din punctul meu de vedere, așa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naționale și pentru asta vor răspunde toți”, a scris Cîţu, pe facebook.

PSD afirmă că ministrul Finanțelor, Florin Citu, a împrumutat 85 de miliarde de lei, în 11 luni.

„Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutați de Citu în 11 luni. Citu este un șarlatan! Ministerul Finanțelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB. Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Citu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020. Datoria guvernamentală a depășit 450 de miliarde de lei. Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, față de plus 79 miliarde lei în 2 ani și 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani”, menționează PSD, într-o postare pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri