Caută
Close this search box.

FOTO. Patriarhia, replică dură pentru CTP: ”Colcăiala cripto-socialistă (…) infestată de cristofobie anti-ortodoxă”

ctp

În comunicatul de presă transmis joi, 29 octombrie, Patriarhia Română îi dă o replică dură lui Cristian Tudor Popescu, după ce acesta din urmă a catalogat preoții din perioada comunistă drept „satane în sutane” și i-a acuzat că obișnuiau să „toarne” la Securitate credincioșii pe care îi spovedeau.

Chiar dacă textul semnat de purtătorul de cuvânt al instituției, Vasile Bănescu nu îl vizează în mod direct pe jurnalist, se face trimitere la ”Adevărul”, publicaţie pe care acesta a condus-o în anii 90.

„Să ne rugăm, fireşte, şi pentru ei, pentru aceşti jalnici campioni ai fentării adevărului şi ai grosolanei înjurături publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiţi de furie anticreştină, sunt incapabili să le înţeleagă”, îndeamnă Patriarhia Română.

Patriarhia Română răspunde în termeni duri criticilor

Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant?

Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporaţie”, la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe.

Ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale „adevărului” pe protestarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză jurnalistică.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurături publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie decât pot ei crede, de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus.

Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de „bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 

CTP: „Satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioși”

Într-un editorial publicat recent, CTP îl compară pe Patriarhul Daniel (foto) cu preoţii din Teba şi acuză preoții că „i-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă”. Ba chiar susține că obișnuiau să „toarne” la Securitate credincioșii pe care îi spovedeau.

„IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor.

Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie”, a scris CTP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri