Caută
Close this search box.

Îl așteaptă închisoarea la București, el fumează narghilea și blochează strada cu ”Range Rover” la Chișinău

Partidul „Democrația Acasă” din Republica Moldova a organizat vineri un protest la Chișinău în care le-a cerut autorităților să îi retragă cetățenia moldovenească fostului deputat PSD Cristian Rizea. Condamnat la închisoare cu executare în Romania, acesta duce o viață de lux la Chișinău.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare cu executare în Romania, a fost surprins joi într-un restaurant de lux din Chișinău. El blocase strada cu o limuzina de lux Range Rover.

”ACASĂ – DNA TE AȘTEAPTĂ”, „DNA, vă așteptam să treceți Prutul”, sunt mesajele transmise de protestatari. Aceștia s-au aflat în fata complexului imobliar Crown Plaza, unde Rizea își are domiciliul.

Rizea a fost surprins de activistul civic Vasile Costiuc, joi după-amiaza, în timp ce fuma o narghilea în restaurantul „Sisters” din centrul Chișinăului. Rizea era însoțit de un bodyguard, care a încercat să-l intimideze pe Costiuc.

Întrebat de ce nu pleacă în Romania și de ce nu-și ispășește acolo pedeapsa, Rizea a răspuns „casa mea e Moldova, de doi-trei ani”. Totodată, întrebat cine i-a oferit cetățenia moldovevenească, Dodon sau Plahotniuc, Rizea a răspuns că „legea”.

Președintele Igor Dodon a anunțat vineri, 16 octombrie, că va face tot posibilul ca politicianul fugar Cristian Rizea să fie extrădat în Romania. Totodată, seful statului a precizat că Rizea va rămâne fară cetățenia moldovenească.

Familia Rizea a aterizat liniștită la Chișinău, în Republica Moldova, pe 1 februarie 2019. El a obținut cetățenie moldoveneasca atât pentru el, cât și pentru familia sa. Ulterior, el și membrii familiei au primit alte seturi de documente, sub alte nume, respectiv Mihai Cristian Luigi (ex-Cristian Rizea), Mihai Josett-Anne-Marie și Mihai Albert Cristian.

Cristian Rizea deține un apartament în cea mai luxoasă zonă a Chișinăului în complexul Crown Plaza Park. ”Mihai Cristian Luigi” se recomanda în Chișinău ca fiind director general al stației TV Realitatea din Moldova, post de televiziune derivat din postul romanesc Realitatea TV, controlat de Maricel Păcuraru.

În decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Banii au fost ceruți în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) și Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri