Caută
Close this search box.

Intervenție de urgență pentru operele lui Brâncuși. Ansamblul artistic de la Tg. Jiu a fost puternic afectat de intemperii

La Târgu Jiu a început restaurarea operelor lui Constantin Brâncuși. Intervențiile de urgență pentru curățarea ansamblului artistic vor dura aproximativ o luna și vor fi efectuate de o firma specializată din Suceava. Prioritate vor avea sculpturile din piatră care au fost puternic afectate de intemperii.

Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor au suferit puternic în ultimii ani sub acțiunea ploilor și zăpezii. Sculpturile au fost acoperite de mușchi și au început să se înverzească.

Pentru a salva operele de patrimoniu restauratorii trebuie să lucreze contracronometru, potrivit TVR.

În primă fază, sculpturile vor fi curățate. Apoi vor fi supuse unui tratament de îndepărtare a ciupercilor.

Este doar prima etapă a restaurării operelor lui Constantin Brâncuși. Proiectul este avizat de Ministerul Culturii, iar intervențiile costă 160.000 de lei. Termenul de finalizare este 30 noiembrie.

Ultima oară, sculpturile lui Constantin Brâncuși de la Tg Jiu au fost curățate în urmă cu 7 ani. Atunci poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere după ce firma care s-a ocupat de lucrare a folosit pistoale cu jet de apă, ceea ce a dus la degradarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri