Caută
Close this search box.

Într-o comună din Dolj, a fost asfaltată doar jumătatea din stânga a drumului

Minune oltenească: o stradă a fost asfaltată pe jumătate, iar cealaltă jumătate a rămas cu vechiul covor asfaltic. Acum, pe bună dreptate, şi asfaltatorii au executat ce li s-a comandat, o jumătate de stradă şi un trotuar.

Minunea s-a întâmplat în Dolj, pe strada Preciziei, din Craiova…. sau pe strada Siloz, din comuna Cârcea. Depinde din ce punct de vedere priveşti lucrurile.

Strada apare în domeniul public al Craiovei sub denumirea Preciziei, dar şi în domeniul public al comunei Cârcea sub denumirea, strada Siloz. Ca să fie treaba, treabă, o jumătate de stradă este în Cârcea, cealaltă jumătate este în Craiova.

Pe o stradă de la periferia Craiovei, în urmă cu câteva săptămâni, s-a asfaltat. Numai că asfaltul proaspăt a fost turnat doar pe o jumătate din stradă. Odată cu asfaltarea carosabilului a fost, bineînţeles, amenajat şi trotuarul.

Doar o parte. Spre uimirea localnicilor, povesteşte Gazeta de Sud, cealaltă parte a străzii şi celălalt trotuar au rămas aşa cum au fost. Constructorul nu s-a atins de ele. Unii au aşteptat mult şi bine să apară asfaltul şi pe cealaltă parte de stradă. Acest lucru nu s-a întîmplat.

Strada Preciziei este în zona giratoriului de la Ford. Alţii ar spune că este vorba despre strada Siloz, una şi aceiaşi cu strada Preciziei. Numai că jumătate de stradă se numeşte strada Preciziei şi ţine de oraşul Craiova, iar cealaltă parte de stradă se numeşte strada Siloz şi ţine de comuna Cârcea.

Strada este disputată de cele două unităţi administrativ teritoriale: Craiova şi Cârcea. Rezolvarea a fost una simplă: partea din dreapta, cum intri dinspre giratoriul din strada Henry Ford, aparţine de Cârcea, iar partea din stânga ţine de Craiova.

Pur şi simplu, linia de hotar dintre cele două localităţi a fost trasă pe mijlocul străzii. Există chiar un dosar în instanţă, cu privire la grăniţuirea (n.n.: acesta este cel mai ciudat cuvânt din lume!) dintre cele două localităţi, spune primarul localităţii Cârcea.

La această situaţia care este de râsu-plânsu s-a ajuns în perioada alegerilor locale, când cele mai multe primării s-au grăbit să arunce cu asfalt în strânga şi în dreapta. Pesemne, aşa s-a întâmplat şi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri