Caută
Close this search box.

Mircea Băsescu a pierdut la CEDO procesul intentat statului român

mircea băsescu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins ca inadmisibilă acțiunea lui Mircea Băsescu, intentată statului român.

Fratele fostului președinte a reclamat că nu a avut parte de un proces corect pentru că i-au fost respinse anumite probe de către instanțele din România.

De asemenea, el a reclamat faptul că una dintre încercările de liberare condiționată i-a fost respinsă, că a fost purtat în cătușe în fața presei, dar și că s-a scurs în presă rechizitoriul întocmit de Parchet, în cazul său, informează G4Media.

Judecătorii de la CEDO au respins toate cererile lui Mircea Băsescu. Acțiunea la CEDO a fost depusă în luna septembrie 2017, după eliberarea fratelui fostului președinte.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că a primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat, astfel, decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri